úterý 7. prosince 2010

AUSTERLITZ SLAVKOV 2010

Na www.austerlitz.org se objevila obsáhlá fotogalerie z několika stovek snímků, které dokumentují vše podstatné, co se ve dnech 3. - 5. prosince tohoto roku u příležitost 205. výročí bitvy u Slavkova/Austerlitz odehrálo. Prolink na ni máte v nadpisu a já si dovolím přiložit pár snímků, které se mi z celé mohutné série zalíbily nejvíce. Začínají pátečním večerem 3. prosince, kdy Jeho císařské Veličenstvo Napoleon I. s Jejím Veličenstvem císařovnou Josefínou za přítomnosti velkomaršálka císařského dvora Duroca, pánů generálů i maršálů dávalo audienci v Kounicově sále slavkovského zámku, a pokračují přes některé sekvence reenactementu pod Santonem v sobotu odpoledne. Najdete tu mnohé, legendární východ slunce nad Slavkovem, poetická záběry inverze a zapadajícího slunečního kotouče, atmosféru v samotném městě Slavkově i tradiční nedělní pietní akt u Mohyly míru. Pro zvětšení snímků stačí, když si na ně kliknete...
Summary: Display from very large and rich photogallery on www.austerlitz.org from recent (205 years) anniversary and reenactement battle of Austerlitz (near Brno town, Moravia, Czech Republic).

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Nádherné fotky z této úžasné akce! Rekonstrukce bitvy jsem se "živě" zúčastnila pouze v roce 2004, ale i to stačilo, abych se doslova "zamilovala" nejen do osoby, ale i doby císaře Napoleona I., včetně všech osob, které ho obklopovaly a se kterými se stýkal. Prakticky čtu jen knihy z tohoto období, kupuji či nahrávám každé filmové zpracování, je to už posedlost.;-) Velice lituji, že jsem se letos nemohla rekonstrukce bitvy zúčastnit, muselo to být opravdu skvělé, při tak velkém počtu "účinkujících" a rozšíření bojiště! Naštěstí mám na DVD Austerlitz 2005, takže si to můžu kdykoliv připomenout :-D. Klobouk dolů před všemi zúčastněnými (včetně komentátora ;-)), že v tak mrazivém dni "přežili" a potěšili tisíce nadšených (byť na kost zmrzlých) diváků! Díky všem, je to vždy velký zážitek!