úterý 3. května 2011

TYGŘI SEDMI MOŘÍ PODRUHÉ

Během víkendu jsem na svůj mailový dotaz, vznesený v souvislosti s příspěvkem s názvem Tygři sedmi moří  (čtvrtek 28. dubna t. r.), dostal velmi přívětivou a podrobnou odpověď Mme Nicolette Polidori a p. Františka Kuníka z nakladatelství CeskyCestovatel.cz, týkající se pokračování nevelké, leč obsahem hutné a skvělé knížky o francouzských korzárech. Říká se v ní toto:

...Nicméně pokud jde o váš dotaz, zdali budou "Tygři" (Korzáři) pokračovat, máme připraven do tisku 2. díl, zahrnující léta 1698-1763 (od Augsburské války po Sedmiletou válku - anotace se nachází v jiné naší publikaci Válka o Chaco), který by se měl objevit na trhu ještě v tomto roce, a náš francouzský spolupracovník, v jehož žilách po předcích koluje údajně také cosi korzárské krve (monsieur Marseille pochází z Bretaně a jeho praprapředci měli blízko ke korzárům z řad tamních rybářů) dokončuje v těchto dnech i 3. díl, věnovaný právě období napoleonských válek (Surcouf, Bouchard a spol.). Kromě toho jsme s ním domluveni i na dalších titulech o španělských, berberských, anglických a dalších korzárech.
P.S. Kromě "korzárů" naše malé vydavatelství připravuje ještě jeden projekt s námořní tematikou, a to řadu Zlověstné oceány, na níž pracují rovněž naši zahraniční spolupracovníci. První titul z této řady by měl spatřit světlo světa ještě do prázdnin.

V prolinku na e-shop nakladatelství (prolink je v nadpisu) se už tyto tituly objevily a lze je zamluvit, či koupit; krom nich je tu anotován i svazek Válka gigantů (o německých Zeppelinech v 1. světové válce) a starší svazky (Válka o  Chaco a dva díly o teutonských rytířích, tedy o Řádu Panny Marie, neprávem nechvalně známého ze Sienkiewiczových Křižáků). V mailu zmíněné Zlověstné oceány by měly pojednávat o německých korzárských křižnících...

Žádné komentáře: