sobota 27. listopadu 2010

DALŠÍ SHARPE NA DVD

Jen telegraficky stručná zpráva pro všechny příznivce Seana Beana, majora Richarda Sharpa a v tomto případě i milovníky atmosféry Pohádek tisíce a jedné noci, či spíše nezapomenutelného (a mnou v dětství nesmírně milovaného) románu Alfreda Assolanta Hrdinný kapitán Korkorán. Jinak řečeno se v trafikách objevilo druhé dDVD, navazující na předchozí Sharpovo nebezpečné poslání (Sharpe´s Challenge). Originál se jmenuje Sharpe´s Peril a já si za nic na světě teď nevzpomenu, jak to na přebalu (graficky totožném s orginálem) přeložili. Že by Sharpovo nebezpečné poslání 2 :-). Mimochodem, v nejbližších dnech (nebo do Vánoc) čekám na zprávu od přítele Jiřího Beneše, překladatele literární předlohy z pera Bernarda Cornwella, že se na trh dostal Sharpův únik, nejobjemnější svazek celé série, odehrávající se kolem bitvy u Bussaca, ve vypleněné Coimbře a před linií Torres Vedras. Podotýkám, že jsem jej přelouskal asi před rokem v angličtině a je skvělý!!! Jistěže požádám o kousíček na ukázku i o -jpeg přebalu a dám vám vědět...

6 komentářů:

zuzana řekl(a)...

DVD jsem zakoupila a shlédla, ale neměla jsem to dělat. Ústrojová kázeň se nezvedla, zato scénář klesl.

Anonymní řekl(a)...

Uvedený titul mne sice nezajímá, ale chtěla bych touto cestou upozornit na 5-ti dílnou sérii DVD Intersonic s názvem "Napoleon a jeho lásky", což by mohlo čtenáře tohoto blogu zajímat.;-) První DVD vyjde v úterý 30. listopadu, pak vždy v úterý až do 28. prosince 2010.

Jiří Kovařík řekl(a)...

Ad "Napoleon a jeho lásky". Víte o tom něco víc? Produkce, původ, žánr?

Jiří Kovařík řekl(a)...

Ještě ad "Napoleon a jeho lásky"; doufám, že půjde o "Napoleon and Love", tv. sérii z 1975 s Ianem Holmem v hlavní roli, kterou kritika docela chválila. Ta ale byla (a je) vydaná v Anglii na 3 DVD. Pět DVD ovšem může být oblíbená cesta vydavatelů českých DVD, kterak si pomoci k více penězům...

Anonymní řekl(a)...

Ad "Napoleon a jeho lásky" - na tuto informaci jsem náhodně narazila na www.dvdinform.cz/co-vychazi-tento-mesic. Vydává to Intersonic (69,- Kč), ale na jejich webu žádná informace zatím není :-(. Byla bych velmi příjemně překvapená, kdyby se jednalo o Vámi zmiňovanou sérii, očekávala bych spíše něco ve stylu "Život za Napoleona", tedy polohraný dokument. Každopádně se těším na cokoliv :-D!

Jiří Kovařík řekl(a)...

Ja klikal po internetu, mělo by to být Napoleon and Love, ale počet DVD mě zaráží. Uvidíme, 30. listopad je za dveřmi, jestli se prohrabem do trafiky. Pokud zjistíte něco dřív, napište a já to vyvěsím :-)