středa 23. března 2011

GODAILLE A GODASSE PODRUHÉ

Před pár dny jsem uvedl na scénu tohoto blogu komiksovou sérii o husaru Godaillem a jeho koni Godassem s tím, že přeložím jednu z prvních minisérií z časopisu Spirou, pro který se tato dvojice v myslích pánů Cauvina a Sandrona zrodila. Tady tady ty čtyřistránky bande dessinée (kreslených proužků či pásků, tak roztomile Francouz říká komiksu) máte... Jen si je musíte kliknutím na každá z nich zvětšit!




A propos, pokud by snad někdo vlastnil originály (tj. francouzské výtisky) a chtěl mi je oskenovat, budu mu neskonale vděčen. Josef Váchal v předmluvě ke svému Krvavému románu vyjmenoval 10 děl tohoto žánru, která pokládal za stěžejní (souhlasím, pár jich znám, Lips Tulian, či Sven Sture, král moře jsou vskutku četba úžasná) a připsal, že za kterékoliv z nich věnuje dárci protihodnotou sebrané spisy Aloise Jiráska. Revašoval bych se podobně hodnotně...!

2 komentáře:

Martin Vavricek řekl(a)...

Pěkné čtení :)

Nic proti Lojzíkovi, ale Lipse Tuliana bych za jeho sebrané spisy nevyměnil, ani kdyby byly s věnováním :) Teď mám na mysli tu komiksovou verzi z dílny Káji Saudka a Jaroslava Weigla.

Jiří Kovařík řekl(a)...

Já se přiznám, že taky ne; ani za tu textovou verzi, co vydala před lety Paseka, tuším..., a ve Weiglově úpravě :-)