pátek 2. září 2016

WATERLOO SERGEJE BONDARČUKA NA ČT2

Málem bych zapomněl.
Zítra, tj. v sobotu 3. 9, na ČT2 ve 20:00!
Konečně!!!
WATERLOO, film  Sergeje Bondarčuka, produkce Dino de Laurentis.
Rod Steiger jako Napoleon,Christopher Plummer jako Wellington, Orson Welles jako Ludvík XVIII.
Pár dějových zkratek (Ney v soutěsce Laffrey), děti-tamboři, což nenexistovalo, a příliš rovný nos sira Arthura, to je snad jediné, co lze filmu z roku 1070 vytknout. Nejautentičtější Napoleon, jaký kdy byl na stříbrném plátně! Skvělá podívaná, nenechte si ujít, i když většina z vás film už někdy někde viděla! Místo slov pár snímků...










3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Velkolepé dielo - obsadenie, vyprava a samotny dej absolutne super. Bondarcuk je proste Bondarcuk. Film som si uz davnejsie stiahla z Ulozto ale co ma najviac potesilo bolo to, ze film mal cesky dabing. SUPEER !!!

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,

úvodem se vyjádřím k česky dabovanému filmu Waterloo. Podle mého názoru byl tento nedoceněný skvost dabingem zcela pokažen. Úplně chybí první scéna: "Není žádná naděje, sire." a vše začne větou: "Rakušané jsou ve Versailles." Nevím, zda pán, který Neye daboval vůbec chápal kontext této věty. Bylo to řečeno podobně ploše, jako kdyby někdo Císaři oznamoval, co bude k obědu. Nevydržel jsem se dívat o mnoho déle a raději jsem si užil originál.

Rád bych se Vás zeptal, napadlo mě to v kontextu závěru filmu, kdy se naposledy Napoleon viděl s Neyem? Je o tom nějaké bližší informace?

A ještě bych Vás rád upozornil, že dnes večer na ČT Art začne dánský seriál 1864, na který jste dříve dával odkaz. Všem bych jeho sledování doporučil.

Lipovský

jj284b řekl(a)...

jedina chyba na tom filme bol ten nezmyselny zaver s masakrom Starej Gardy...