čtvrtek 5. února 2015

JÓNSKÁ MISE PATRICKA O´BRIANA

Nakladatelství Talpress (prolink je v nadpisu) vydalo v lednu v pořadí už osmý svazek jednadvacetidílné námořní románové série Patricka O´Briena o dobrodružstvích kapitána britského námořnictva Jacka Aubreye a jeho přítele, lékaře a přirodozpytce Stephena Maturina (známých i z filmu Master and Commander). O svazku s názvem JÓNSKÁ MISE a s přebalem od proslulého marinisty Geeoffa Hunt říká anotace toto:
Kapitán lodí britského královského námořnictva Jack Aubrey a jeho přítel, Stephen Maturin, lékař, přírodovědec a agent anglické výzvědné služby, mají za úkol připojit se k blokádě Toulonu. Admirál velící blokádě posílá Stephena na španělské pobřeží, aby zde domluvil tajnou schůzku s francouzskými roajalisty, zatímco Jack je poslán do Barky, aby tam dopravil dary pro pašu a vyzvedl konzula. Na francouzském pobřeží se v utajení střetnou různé frakce, aniž by o sobě navzájem věděly, a Stephenův plán setkat se s francouzskými spojenci je zmařen. Bouře umožní francouzské flotě, aby vyplula z Toulonu, a britská flota ji začne vzápětí pronásledovat. Kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám však francouzská flota uniká. Jack dostává rozkaz plout se Surprise do Jónského moře...
Kniha doslova klubová není běžně na knihkupeckých pultech, objednat ji ale lze v e-shopu nakladatelství Talpress (http://www.talpress.cz/bookstore/). Cena  činí 399,- Kč.

Žádné komentáře: